Ingredience:
- 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g
- Na dhal: 3 lžíce řepkového oleje, 2 cm kousek čerstvého zázvoru nastrouhaný na jemno, 1 velká cibule pokrájená na drobné kostky + 2 stroužky česneku prolisované, 2 rovné lžíce směsi kari koření + 2 rovné lžíce Tandoori masala koření (hypermarkety), 1 čajové lžička mletého koriandru, 1 hořčičného semínka, 1 římského kmínu, 2 středně velké batáty oloupané pokrájené na 2 cm kostky, 2 hrstky červené čočky, 400 ml bujónu ze zeleninové kostky , 400 ml rajčatové passaty, 1 kokosová náhrada zakysané smetany + šťáva z ½ citrónu +1 hrst posekaného listu koriandru nebo hladkolisté petržele
- Na placky: 200 g bezlepkové chlebové směsi Schar mix bread +50 g jemné cizrnové mouky 5 g soli + 4 g kypřícího prášku, 1 pol. lžíce sezamových semínek, 280 ml horké vody + 2 pol. lžíce oliv. nebo řepkového oleje
Postup na obalení:
- V hluboké pánvi (nejlépe WOK) zpěníme na oleji cibuli, česnek zázvor a všechno koření necháme za stálého míchání rozvonět, stáhneme teplotu na střední stupeň a přidáme batátové kostky, jackfruit a čočku promícháme a přilijeme bujón. Necháme za občasného promíchání vsáknout tekutinu.
- Po vsáknutí tekutiny přilijeme passatu, promícháme a necháme pomalu táhnout na stupeň 3 za občasného promíchání až pokrm zhoustne. Přidáme posekaný koriandr a kokosový jogurt, případně dochutíme citrónovou šťávou.
- Na placky si v hnětači promícháme sypké suroviny, přilijeme horkou vodu s olejem a necháme vyhnětat hladké těsto, které rozdělíme na 6 stejných bochánků a vyválíme na lehce pomoučené ploše tenké placky. Ty opékáme na horké teflonové pánvi z obou stran a potřeme lehce tukem. Podáváme k dhalu.