Ingredience:
- 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, brambory,
salát a zelenina dle toho , co máte rádi. - Těstíčko: 2 lžíce hladké mouky, ½ lžičky sladké papriky, ½ lžičky pálivé papriky, špetku soli, pepře, koření „gril“, sušený česnek či čerstvý, prolisovaný česnek (já dala lžičku sušeného a stroužek čerstvého česneku), ½ lžičky kurkumy, trochu černé soli (připomíná vajíčkovou chuť) a přibližně 120 ml sojového mléka, případně vody
Jak na jackfruit:
-
Nejprve jackfruit propláchneme vodou a důkladně ho vysušíme.
-
Snažíme se, aby kousky zůstaly pohromadě a nerozpadly se.
-
V misce si vytvoříme těstíčko, ve kterém následně jackfruit obalíme.
-
Těstíčko vytvoříme tak, že smícháme 2 lžíce hladké mouky, ½ lžičky sladké papriky, ½ lžičky pálivé papriky, špetku soli, pepře, koření „gril“, sušený česnek či čerstvý, prolisovaný česnek (já dala lžičku sušeného a stroužek čerstvého česneku), ½ lžičky kurkumy, trochu černé soli (připomíná vajíčkovou chuť) a přibližně 120 ml sojového mléka, případně vody.
-
Vše důkladně smícháme do tekutého těstíčka.
-
V této směsi obalíme kousky jackfruitu, které následně opečeme. Já je pekla v horkovzdušné fritéze při 230°C asi 10 minut (kápla jsem tam trochu oleje, aby se nepřipekly), ale můžete péct i v troubě či osmažit na pánvi.
Jak na brambory a salát:
-
Upravíme si je tak, jak je máme rádi. Já je mám nejradši vařené pod slupkou a pokud máte bio (domácí) brambory, můžete je sníst i se slupkou.
-
Na talíři jsem pak ještě brambory posypala mletým lněným semínkem.
- Směs listů jsem dala doprostřed talíře, přidala okurku, ředkvičku a papriku, pokapala balsamicem a jemně osolila.