Jackfruit obalovaný v těstíčku
Kristýna Ryšavá

Kristýna Ryšavá

@zijuzalepsisvet

Jsem obyčejná holka, která se vydala soucitnou a udržitelnou cestou. Skrze svůj instagramový profil, kde mě najdete jako @zijuzalepsisvet, se snažím edukovat společnost o udržitelnoti, veganství, ekologii, ale najdete tu i útržky z mého života. 

Vaření miluju a ráda v kuchyni experimentuji.

Ingredience:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, brambory, salát a zelenina dle toho, co máte rádi.
  • Těstíčko: 2 lžíce hladké mouky, ½ lžičky sladké papriky, ½ lžičky pálivé papriky, špetku soli, pepře, koření „gril“, sušený česnek či čerstvý, prolisovaný česnek (já dala lžičku sušeného a stroužek čerstvého česneku), ½ lžičky kurkumy, trochu černé soli (připomíná vajíčkovou chuť) a přibližně 120 ml sojového mléka, případně vody

Jak na jackfruit:

  • Nejprve jackfruit propláchneme vodou a důkladně ho vysušíme.

  • Snažíme se, aby kousky zůstaly pohromadě a nerozpadly se.

  • V misce si vytvoříme těstíčko, ve kterém následně jackfruit obalíme.

  • Těstíčko vytvoříme tak, že smícháme 2 lžíce hladké mouky, ½ lžičky sladké papriky, ½ lžičky pálivé papriky, špetku soli, pepře, koření „gril“, sušený česnek či čerstvý, prolisovaný česnek (já dala lžičku sušeného a stroužek čerstvého česneku), ½ lžičky kurkumy, trochu černé soli (připomíná vajíčkovou chuť) a přibližně 120 ml sojového mléka, případně vody.

  • Vše důkladně smícháme do tekutého těstíčka.

  • V této směsi obalíme kousky jackfruitu, které následně opečeme. Já je pekla v horkovzdušné fritéze při 230°C asi 10 minut (kápla jsem tam trochu oleje, aby se nepřipekly), ale můžete péct i v troubě či osmažit na pánvi.

Jak na brambory a salát:

  • Upravíme si je tak, jak je máme rádi. Já je mám nejradši vařené pod slupkou a pokud máte bio (domácí) brambory, můžete je sníst i se slupkou.

  • Na talíři jsem pak ještě brambory posypala mletým lněným semínkem.

  • Směs listů jsem dala doprostřed talíře, přidala okurku, ředkvičku a papriku, pokapala balsamicem a jemně osolila.

Dobrou chuť!