Ingredience:
- 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, 2x cibuli a olej, papriku a dvě rajčata, rostlinné máslo (například VEGAN RAMA), koření na Jackfruit : lahůdkové sušené droždí, česnek, směs na gyros, papriku a sůl, koření na směs: lahůdkové sušené droždí, grilovací byliny od Grešíka a sůl, rostlinné mléko a vodu, plechovku červených fazolí.
Postup pro jackfruit:
-
Plechovku vylijeme do sítka, propláchneme a zároveň rukou rozdrtíme na kousky.
-
Cibuli nakrájenou najemno osmahneme na oleji.
-
Jackfruit dáme smažit na cibulku a okořeníme(víc oleje).
-
Pomalu opékáme a podleváme po troškách mlékem (nebo smetanou) a nakonec. Přidáme tenký plátek másla a necháme rozpustit.
Postup pro zeleninovou směs:
- Zeleninu pokrájíme a hodíme na cibulku, okořeníme a zalijeme troškou mléka a vody, aby se uvařila.
- Nakonec přidáme máslo, fazole a poprášíme lahůdkovým droždím.
- Brambory pečeme v troubě ve slupce, potřené olejem s grilováním kořením, na 200°C a sledujeme až se vytvoří kůrka cca 17min na hrokovzdušný program.