Ingredience:
- 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g
- 2 lžíce olivového nebo rostlinného oleje
- 1 velká červená cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku (rozdrcené)
- 2 lžičky mleté červené papriky (pálivé)
- omáčka na grilování (v případě potřeby přidejte několik lžic)
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce limetkové/citronové šťávy
- 1 lžička mletého kmínu
Podávame:
- čerstvý koriandr
- cherry rajčata
- červené zelí (nakrájené na proužky)
- feferonky – zelené, červené
- mix salátů
- tortilla wrapy
- dresink (neslazený kokosový jogurt, drcený stroužek česneku, sůl, pepř)
Postup:
-
Nejprve jackfruit sceďte a opláchněte. Poté odstraníme/vyždímáme přebytečnou vodu a jemně ji rukama natrháme.
-
Na velké pánvi rozehřejte olej. Cibuli smažte asi 3 minuty a přidejte česnek, který smažte ještě asi 1 minutu.
-
Přidejte jackfruit a na středním plameni ho asi 2 minuty restujte. Poté přidejte omáčku BBQ, papriku, kmín, javorový sirup a limetkovou šťávu.
-
Dobře promíchejte a vařte 5-10 minut.
-
Mezitím připravte dresink. Zeleninový jogurt smíchejte s česnekem a dochuťte solí a pepřem.
-
Připravte tortilly. Naplňte je salátem, rajčaty, červeným zelím, rozdrobeným jackfruitem, posypte feferonkami, koriandrem nebo dresinkem.