Ingredience:
- 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, 1 velká cibule, slunečnicový olej, voda, jíška,
- koření: sladká paprika, gulášové koření, česnek, kmín, sůl, kajenský pepř
- příloha: houskový knedlík
Postup:
-
Nejprve jackfruit zceďte a důkladně opláchněte od nálevu. Po okapání ho nakrájejte na menší kousky a ty lehce orestujte zvlášť na pánvi.
-
Mezitím si v menším hrnci orestujte na oleji nakrájenou cibuli. Až cibule začne hnědnout, přidejte lžičku sladké papriky a hned na to vodu, zhruba 500-600 ml, podle toho, kolik guláše chcete.
-
Do hrnce pak přidejte všechno koření. Jakmile se voda začne vařit, zahustěte guláš jíškou.
-
Jíšku nechte provařit 10 min za pravidelného míchání, nakonec jen přidejte naše „maso“ – jackfruit a je hotovo.
-
Guláš můžete podávat s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo chlebem.