Ingredience:
- 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g
- Na marinádu: 2 balení kokosové alternativy jogurtu – Planton, 2 pol. lžíce grilovacího koření bez lepku (používám od Grešíka apod., obsahovat by mělo i sušený česnek)
- Na obalení: Velká hrst podrcených kukuřičných cornflakes bez lepku, 3 hrsti kukuřičné strouhanky, můžeme přidat malou hrst posekané petržele, řepkový olej na smažení
- Na dip: 1 balení kokosové alternativy zakysané smetany (Planton), Malá hrst posekaného koriandru + 1 podrcený stroužek česneku , 1 čaj. lžička worchesterové omáčky bez lepku, sůl. černý mletý pepř, citrónová šťáva a špetka krupicového cukru na dochucení
Postup na marinádu:
-
Vidličkou smícháme ve větší misce suroviny na marinádu.
-
Jackfruit slejeme na sítu a propláchneme několikrát studenou vodou, osušíme v utěrce a jednotlivé kousky ještě rozdělíme podélně na poloviny a ponoříme do misky z marinádou.
-
Necháme v marinádě nejlépe 24 hodin, ale stačí přes noc a uchováváme v lednici.
Postup na obalení:
- V misce si smícháme kukuřičnou strouhanku s kuku podrcenými lupínky a bylinkami. Kousky jackfruitu obaleného marinádou opatrně obalujeme (prsty vždy lehce přimačkneme) ve směsi a odkládáme na talíř.
- Když jsou všechny kousky obaleny, rozpálíme olej v nepřilnavé pánvi, snížíme výkon na polovinu a vkládáme jednotlivé kousky, které pomocí vidliček opatrně obracíme, aby se rovnoměrně osmažily ze všech stran ve vyšší vrstvě oleje.
- Smícháme suroviny na dip a necháme chvíli odležet na lince.
- Osmažené kousky necháme od oleje okapat na ubrousku a podáváme s dipem a listovým salátem.