Ingredience:
- 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, lžíce gulášového koření, půl Ižičky majoránky, půl Ižičky mahá koření od Hrašky, sůl, 2 plechovky cizrny s nálevem, plechovku krájených rajčat, 1,5 I vody, 4 lžíce cizrnové mouky, 3 lžíce hrubé mouky, trochu smetany, cibuli a olej.
Postup:
- Cibuli nakrájenou najemno osmahneme na oleji a vylijeme celou plechovku Jackies, vařečkou můžeme některé kousky zmenšit, ale stejně se pak rozpadnou.
- Okořeníme a necháme chvíli povařit (tak 5-10min).
- Přidáme cizrnu, rajčata a zalijeme vodou.
- Necháme dojít k varu a namíchané si zahuštění z muk se smetanou (můžete použít asi 5 lžic hrubé mouky, když nemáte cizrnovou).
- Do zahuštění přidáme vždy naběračku připravovaného jídla a zamíchám v mističce, sníží se tak riziko hrudek.
-
Rozmícháme a povaříme aspoň 10 minut.