Jackfruit Tajine
Andrea

Andrea

@skotska.kralovna

Jmenuji se Andrea a v zahraničí jsem pracovala poměrně dlouhou dobu v gastronomii, kde jsem se podílela i na tvoření nových receptů.

Natáčení, focení i vymýšení receptů je můj koníček a nesmírně mě to baví, inspiraci čerpám třeba i v zahraničí, protože společně se synem rádi cestujeme.

Vaření i pečení je moje forma relaxu a na sociálních sítích tvořím veganské recepty, které najdeš třeba na instagramu @skotska.kralovna.

Ingredience:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, 1 plechovka cizrny, 1 lilek, 2 cukety, 2 mrkve, 1 červená cibule, 1 lžička zázvoru, kurkumy, a uzené papriky, a římského kmínu, 1/2 lžičky skořice, trošku muškátového oříšku,, 1 chilli paprička, 2 plechovky rajčat, 8 sušených meruněk, 60g zelených oliv (nemusí být), sůl, pepř, olej, šťáva z 1/2 citronu, 400ml zeleninového vývaru

Postup:

  • Lilek, cuketu a mrkev nakrájíme na 1 cm silné kousky smícháme se lžící oleje a pečeme na 200 stupňů cca 25 minut.
  • Do hlubší pánve nalijeme lžičku oleje, přidáme nakrájenou cibuli, najemno nakrájenou chilli papričku, 6 lžic vody a veškeré koření. Vaříme zhruba 5-6 minut na nízkém plameni, z koření se vytvoří pasta a obalí cibuli i chilli.
  • Přidáme plechovky rajčat, zeleninový vývar a promícháme, přidáme upečenou zeleninu a znova promícháme.
  • Z plechovky jackfruitu slijeme vodu, vidličkou rozmačkáme a přidáme do pánve.
  • Do pánve dáme nakrájené sušené meruňky, zelené olivy a vaříme zhruba 20 minut. Nakonec přisypeme cizrnu, promícháme a ještě chvíli povaříme. Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a podáváme.😊

Dobrou chuť!