Jackfruit Tikka Masala
Veronika Loučková

Veronika Loučková

@happyhealthyme.cz

Ahoj, jmenuji se Veronika a vystudovala jsem stavebnictví, ve kterém i pracuji. Co je ale pro vás asi zajímavější, je to, že nejradši stejně stavím dorty a taky se zajímám o zdravý životní styl.

Že to nejde dohromady? Ale jde! Nejradši totiž stavím ZDRAVÝ dorty.

Sportu se věnuji od malička, kdy jsem hrála 8 let závodně házenou, později malou kopanou jen tak pro zábavu a posledních 5 let běhám – nejradši v lese.

Velký výdej energie a špatné stravování vedlo až ke kolapsu mého těla a tak jsem se rozhodla k rapidní změně. Začala jsem se zajímat o zdravou výživu a celkově o to, co jím, abych svému tělu dávala vše, co potřebuje. Zjistila jsem, že se cítím mnohem lépe a hlavně mám víc energie. Časté pečení a vaření mě dovedlo i ke zkoušení nových receptů.

Ty najdete na mém Instagramu @happyhealthyme.cz.

Ingredience:

  • Na přípravu „masa“: 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, 1 kelímek řeckého bílého jogurtu, 1 lžíce prolisovaného česneku, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička římského mletého kmínu, 1 lžíce koření Tandoori Masala, sůl
  • Na omáčku: 1 lžíce oleje, 1 velká cibule, 2 plechovky krájená rajčat, 150 ml smetany ke šlehání (31%), 1 lžíce prolisovaného česneku, 1 lžička mletého zázvoru zázvoru, 1 lžička kurkumy, 2 hvězdičky badyánu, 4 bobkové listy, 1 lžička římského mletého kmínu, 1 lžička indického kari, 1 kousek celé skořice, 1 kardamon, sůl, med
  • Na ozdobu: hrst čerstvého koriandru
  • Příloha: Rýže

Postup:

  • Z plechovky Jackies vylijeme vodu, necháme ho odkapat a nasolíme jej. Do jogurtku prolisujeme česnek a dáme do něj koření (zázvor, římský kmín, koření Tandoori Masala). Jackies smícháme s jogurtem a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme jej asi 8 minut.
  • Na omáčku si v misce smícháme všechno koření, potom nakrájíme cibulku velmi na drobno a restujeme ji do zlatova na hluboké pánvi cca 4 minutky. Přidáme koření z misky a česnek a restujeme další cca 3 minutky. Přidáme krájená rajčata, smetanu, sůl a hotové maso z trouby. Společně necháme povařit ještě cca 15 minut. Nakonec omáčku dochutíme podle sebe solí, a nebo taky medem, pokud jsou rajčata moc kyselá. Vyndáme bobkový list, badyán, skořici a kardamon a můžeme podávat.
  • Podáváme s rýží a koriandrem.

Dobrou chuť!