Pečené jackfruit závitky
Irenka

Irenka

Jmenuji se Irenka, jsem studentka fyziky a momentálně pracuji ve vědě. Vegansky se stravuji už více jak 5 let.

Ingredience na 5-7 kusů

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, rýžový papír na závitky, 5 stroužků česneku, 1 středně velká červená cibule (cca 100g), 2 střední mrkve (cca 250g), 100g mungo klíčků, sezamový olej, sójová omáčka

Ingredience na omáčku

  • 1 polévková lžíce arašídového másla, 1 polévková lžíce vody, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička sezamového oleje, ½ lžičky srirachy

Postup:

  • Zapneme troubu a necháme ji předehřát na 200°C. Na pánvi necháme rozpálit olej.
  • Nakrájíme nadrobno cibuli s česnekem a smažíme na pánvi do změknutí. Poté přidáme oloupanou a nastrouhanou mrkev a mungo klíčky. Vše dochutíme sójovou omáčkou a podle chuti srirachou a necháme pozvolna smažit. 
  • Připravíme jackfruit. Jednotlivé kousky jackfruitu natrháme, pořádně propláchneme vodou a následně z natrhaného jackfruitu vyždímeme přebytečnou vodu. Jackfruit dochutíme sójovou omáčkou, přidáme na pánev a smažíme do zhnědnutí (cca 10 minut).
  • Podle návodu na obalu připravíme namáčením ve vlažné vodě rýžový papír, srolujeme závitky a přesuneme je na pečící plech vyložený pečícím papírem. Závitky potřeme olejem a poté pečeme v troubě cca 30 minut. 
  • Připravíme arašídovou omáčku smícháním všech ingrediencí. Omáčku můžete upravit podle chuti, například zředit přidáním další lžíce vody či udělat pálivější. 
  • Hotové závitky podáváme s arašídovou omáčkou.

Dobrou chuť!