Zapečené noky v rajčatové omáčce s jackfruitem
Veronika Loučková

Veronika Loučková

@happyhealthyme.cz

Ahoj, jmenuji se Veronika a vystudovala jsem stavebnictví, ve kterém i pracuji. Co je ale pro vás asi zajímavější, je to, že nejradši stejně stavím dorty a taky se zajímám o zdravý životní styl.

Že to nejde dohromady? Ale jde! Nejradši totiž stavím ZDRAVÝ dorty.

Sportu se věnuji od malička, kdy jsem hrála 8 let závodně házenou, později malou kopanou jen tak pro zábavu a posledních 5 let běhám – nejradši v lese.

Velký výdej energie a špatné stravování vedlo až ke kolapsu mého těla a tak jsem se rozhodla k rapidní změně. Začala jsem se zajímat o zdravou výživu a celkově o to, co jím, abych svému tělu dávala vše, co potřebuje. Zjistila jsem, že se cítím mnohem lépe a hlavně mám víc energie. Časté pečení a vaření mě dovedlo i ke zkoušení nových receptů.

Ty najdete na mém Instagramu @happyhealthyme.cz.

Ingredience na 2 porce:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, 250 g bramborových noků, 1 plechovka pasírovaných rajčat, 2 mozzarelly, 1 cibule, 2 stroužky česneku, bazalkové pesto, javorový sirup, olej, provensalské koření, sůl, pepř a lahůdkové droždí na ochucení

Postup:

  • Na pánvi restujeme na jemno nakrájenou cibulku cca 4 minutky, poté přidáme nakrájený česnek a restujeme do změknutí.
  • Do pánve přidáme pasírováná rajčata, cca 1 lžíci bazalkového pesta, provensálské bylinky a taky javorový sirup (ten přilejte podle chuti, záleží, jak jsou rajčata kyselá).
  • Chvili směs povaříme a opečeme noky na olivovém oleji na pánvi (cca 10 minut). Stejně tak opečeme na pánvi Jackies, které osolíme a posypeme lahůdkovým droždím.
  • Vše dáme na pánev (bez plastové úchytky), natrháme na kousky mozzarellu a zapečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C.
  • Pečeme cca 15 minutek.

Dobrou chuť!