jackfruit na paprice
Irenka

Irenka

Jmenuji se Irenka, jsem studentka fyziky a momentálně pracuji ve vědě. Vegansky se stravuji už více jak 5 let.

Ingredience

Postup:

  • Jednotlivé kousky jackfruitu natrháme, pořádně propláchneme vodou a následně z natrhaného jackfruitu vyždímeme přebytečnou vodu. Natrhaný jackfruit v míse dochutíme sójovou omáčkou, lžičkou papriky a ¼ lžičky pepře. Vše pořádně promícháme.
  • Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme jackfruit (cca 5-7 minut). Poté jackfruit podlijeme vodou (cca 0,5 l), rozmícháme ve vodě zeleninový bujón, přivedeme k varu a lehce povaříme.  
  • Přidáme veganskou zakysanou smetanu (např. Creme Vega od Dr. Oetkera). Pokud bude omáčka moc řídká, tak ji zahustíme škrobem. Omáčku dochutíme paprikou (alespoň 1 lžička) a pepřem. Vše pořádně zamícháme a znovu necháme chvíli povařit.
  • Hotový jackfruit na paprice podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Dobrou chuť!