Recept je na 3 až 4 porce a poslala nám ho Šárka Dvořáčková. Děkujeme!
Ingredience
Marinovaný jackfruit
- 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g
- 1 lžíce oleje
- 4 lžíce sojové omáčky
- 4 stroužky česneku
- kousek zázvoru (cca velikosti palce)
- ¼ až ½ lžičky mletého chilli
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Česnek očistíme a nadrtíme najemno, zázvor oloupeme a nastrouháme.
- Propláchnuté kousky jackfruitu naložíme na jednu až dvě hodiny do oleje, omáčky, česneku, zázvoru a přichystaného koření.
- Rýži propláchneme a uvaříme.
- Cibuli očistíme a nakrájíme najemno, mrkev oloupeme a nastrouháme.
- V pánvi rozpálíme lžíci oleje. Následně do ní rozklepneme dvě vejce, která míchaná přendáme do misky či talířku.
- Přidáme zbytek oleje. Do pánve vložíme zeleninu, ochutíme špetkou soli a restujeme, dokud cibule nezesklovatí.
- Přidáme naložený jackfruit a opékáme dalších 5 minut.
- Přidáme uvařenou rýži, vejce a smícháme tyto ingredience se zbytkem obsahu pánve. Servírujeme čerstvé s kapkou citronu nebo bylinkami dle vlastního výběru.
Kompozice
- 250 g bílé rýže
- 3 lžíce oleje
- 1 střední cibule
- 2 střední mrkve
- 2 větší vejce
- špetka soli
Náš tip
Doplňte smaženou rýži o svou oblíbenou zeleninu či houby. Podávejte s čerstvým koriandrem, jarní cibulkou, omáčkou Sriracha nebo sezamovými semínky.