Ingredience:
- 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, tortilly, marináda, hummus, libovolná zelenina.
Na marinádu:
- Směs koření (gyros koření, sladká paprika, sůl, granulovaný česnek), 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžička bbq omáčky, 1 lžička čekankového sirupu či jiného sladidlo, 2 lžíce oleje.
Postup:
- Nejprve jackfruit sceďte a opláchněte od nálevu. Z kousků následně vyždímejte přebytečnou vodu, kousky rozmačkejte na vlákna a nechte jackfruit marinovat pro ochucení. Já ho nechala marinovat přes noc v domácí marinádě, kterou popisuji výše.
- Takto marinovaný jackfruit před servírováním zprudka orestujte na pánvi zhruba 5min za občasného míchání.
- Připravte si tortilly a potřete je humusem, zejména po okrajích, díky čemuž půjde tortilla snáze zabalit.
- Naplňte tortillu oblíbenou zeleninu, já zvolila rukolu, ledový salát a rajče.
- Následně přidejte do tortilly orestovaný jackfruit a tortillu zabalte a zapečte na mírném plameni zhruba 1 minutu z každé strany. Já použila kontaktní gril, ale můžete ji zapéct i na pánvi.
- Servírujte a vychutnávejte.