SLOŽENÍ:
- 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g
- Olej na smažení
- Majonéza a chilli omáčka
Pro veganské podmáslí:
- 1 šálek mandlového mléka
- 1 lžíce jablečného octa
- Čerstvě vymačkaná šťáva z jedné limetky
Na těsto:
- ⅓ hrnku mouky
- ½ hrnku strouhanky
- ½ čajové lžičky mleté papriky
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře
PŘÍPRAVA:
- V misce smíchejte mandlové mléko, ocet a limetkovou šťávu a připravte veganské podmáslí.
- Jackfruit osušte a namočte do podmáslí na přibližně 10 minut.
- V jiné míse vymačkejte jackfruit, podmáslí si ponechte.
- Přidejte k jackfruitu papriku, sůl a pepř a nechte marinovat v chladničce asi 1 hodinu.
- Mezitím smíchejte mouku a strouhanku. Navlhčete jackfruit zbývajícím podmáslím a obalte ho do směsi strouhanky a mouky.
- Na pánvi rozehřejte olej. Když je olej připraven ke smažení, přidejte jackfruity a smažte je asi 4 až 5 minut.
- Podávejte s majonézou a pálivou omáčkou.