Jackfruit na smetaně
David a Zuzka Šmídmajerovi
Sep 23, 2024
35 minut
Česká kuchyně
David a Zuzka Šmídmajerovi
Jsme veganská rodina a před rokem jsme se rozhodli sdílet naše improvizace v kuchyni na Instagramu. Vařím hlavně já, Zuzka. David říká, že se naučil vařit až s veganstvím a to je vyučený kuchař/číšník. Píšeme svou kuchařku, která snad na jaře spatří svět jako tištěná kniha. Na sociálních sítích sdílíme i naší životní cestu a věříme, že tak inspirujeme mnoho lidí.
Ingredience
Hlavní chod
1 ks
Mladý Jacky F
200 ml
Sójova smetana
1 ks
Cibule, olej a sója krém
1 ks
Bulgur nebo chřest jako příloha
1 ks
Sůl
Postup
1. fáze
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji.
2. fáze
Nálev z Jackfruitu slijeme do skleničky a kousky hodíme na cibulku, jemně osolíme. Vařečkou je rozmačkáme a smažíme na středním stupni do zlatova (hodně promícháváme).
3. fáze
Zalijeme smetanou, kterou necháme mírně ohřát a hned přidáme sójakrém a teď přichází na řadu důkladné míchání metlou. Během míchání nalijeme do omáčky i nálev z Jackfruitu, který je slaný a jemně kyselý, takže dodá tu skvělou chuť.
Nejpopulárnější produkty
Mladý Jacky F jackfruit
Mladý bio organický jackfruit se dá připravit na tisíc způsobů a nakládat s ním můžete stejně, jako byste pracovali s masem. S trochou koření z něj připravíte například tacos s trhaným jackies, karbanátky, vydatný guláš, šťavnaté hamburgery nebo exotické kari. Může ale klidně zamířit i do salátů či k přípravě čatní.
Mini Jackies chipsy
Chipsy si opravdu vychutnáte i jen tak samotné, ale pokud chcete experimentovat, není nic lepšího, než jimi ozdobit svou snídaňovou kaši či smoothie bowl. Překvapíte také vyrobenými truffles s jackfruitem – neuvěřitelně lahodnými kuličkami z bílé čokolády, kterým naše chipsy dodají osvěžující chuť.