Ajvar omáčka s rýží a pečeným česnekovým jackfruitem
David a Zuzka Šmídmajerovi

David a Zuzka Šmídmajerovi

@smidmajerovi_vegani

Jsme veganská rodina a před rokem jsme se rozhodli sdílet naše improvizace v kuchyni na Instagramu.

Vařím hlavně já, Zuzka. David říká, že se naučil vařit až s veganstvím a to je vyučený kuchař/číšník.

Píšeme svou kuchařku, která snad na jaře spatří svět jako tištěná kniha. Na sociálních sítích sdílíme i naší životní cestu a věříme, že tak inspirujeme mnoho lidí. Sledujte ji také na @smidmajerovi_vegani.

Ingredience:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, cibuli a olej, kečup s ajvarem, rostlinnou smetanu, vodu, krájená rajčata z plechovky nebo čerstvá asi 300g, lahůdkové sušené droždí (LSD), uvařenou rýži

Postup:

  • Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Přidáme (celý nebo půlku) kečupu s ajvarem a rajčata. 

  • Promícháme a zalijeme vodou (množství podle oka asi větší sklenice, případně můžete dolít na konci na požadovanou hustotu) a trochou smetany. 

  • Krátce povaříme, zasypeme lahůdkovým droždím a rozmixujeme.

  • Jackfruit propláchneme a rozdrtíme na kousky. Smažíme na oleji a okořeníme česnekem a paprikou, trošku soli. Smažíme pomalu a promícháváme. Nakonec přidáme trochu lahůdkového droždí.

Dobrou chuť!