Plněné knedlíky jackfruitem
Irenka

Irenka

@irenka.bydzovska

Jmenuji se Irenka, jsem studentka fyziky a momentálně pracuji ve vědě. Vegansky se stravuji už skoro 3 roky.

Můžeš mě sledovat na mém osobním profilu @irenka.bydzovska.

Ingredience (cca 10-15 knedlíků)

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, 800g brambor, 300g hrubé mouky, 1 červená cibule, 3 stroužky česneku, sójová omáčka, rajčatová pasta, koření paprika, olej na smažení, kysané zelí

Postup:

  • Do osolené vody dáme vařit oloupané brambory. 
  • Vychladlé brambory najemno nastrouháme. Do nastrouhaných brambor pomalu přidáváme mouku a hněteme, dokud nám nevznikne těsto. 
  • Těsto dáme na chvíli odstát. Mezitím dáme na pánev rozehřát olej, najemno nakrájíme cibuli s česnekem a připravíme jackfruit, který ručně nebo pomocí vidličky natrháme.
  • Cibuli a česnek smažíme na pánvi dozlatova, poté přidáme lžíci rajčatové pasty a pořádně promícháme. Na závěr přidáme trhaný jakcfruit a celou směs dochutíme sójovou omáčkou a lžičkou papriky. Směs pozvolna smažíme, dokud jackfruit nezměkne.
  • Z těsta vyválíme placičky, doprostřed placiček dáme směs a zamotáme knedlíky. Podle velikosti knedlíků by těsto mělo vystačit na 10-15 knedlíků. Připravené knedlíky dáme vařit do osolené vroucí vody a vaříme zhruba 10 minut.
  • Knedlíky podáváme s kysaným zelím a karamelizovanou cibulkou.

Dobrou chuť!