Ingredience:
- 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, rýži 320g na 1,5 l vody, pekingské zelí bylo cca 1kg, 2 cibule a olej, koření na zelí – sůl, pepř, cca. 1l vody do zelí, koření na jackfruit (česnek, paprika, sůl, pepř, špetka sušeného zázvoru, špetka kurkumy, sušená petrželka nať), lahůdkové sušené droždí (LSD), trochu rostlinné smetany
Jak na jackfruit:
-
Plechovku vylijeme do síta a propláchneme.
-
Rukama kusy plodů pořádně rozdrtíme.
-
Použijeme jednu cibuli nakrájenou nadrobno a osmahneme na oleji.
-
Přidáme jackfruit, okořeníme a nebojte se podlévat olejem , smažíme pomalu a promícháváme.
-
Nakonec dáme trochu smetany s trochou vody. Posypeme LSD a je hotovo.
Jak na zelí:
-
Zelí si nakrájíme na nám příjemné kousky.
-
Použijeme druhou cibuli, kterou nakrájíme najemno a osmahneme na oleji.
-
Přidáme zelí, osolíme a opepříme.
-
Zalijeme vodou a necháme chvíli vařit pod poklicí.
-
Můžeme případně přidat vodu z rýže, nebo jen část, záleží kolik je třeba vody do zelí a kolik jí máme navíc v uvařené rýži.
-
Nakonec posypeme LSD.