Česká jackfruit čína
David a Zuzka Šmídmajerovi

David a Zuzka Šmídmajerovi

@smidmajerovi_vegani

Jsme veganská rodina a před rokem jsme se rozhodli sdílet naše improvizace v kuchyni na Instagramu.

Vařím hlavně já, Zuzka. David říká, že se naučil vařit až s veganstvím a to je vyučený kuchař/číšník.

Píšeme svou kuchařku, která snad na jaře spatří svět jako tištěná kniha. Na sociálních sítích sdílíme i naší životní cestu a věříme, že tak inspirujeme mnoho lidí. Sledujte ji také na @smidmajerovi_vegani.

Ingredience:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g,  rýži 320g na 1,5 l vody, pekingské zelí bylo cca 1kg, 2 cibule a olej, koření na zelí – sůl, pepř, cca. 1l vody do zelí, koření na jackfruit (česnek, paprika, sůl, pepř, špetka sušeného zázvoru, špetka kurkumy, sušená petrželka nať), lahůdkové sušené droždí (LSD), trochu rostlinné smetany

Jak na jackfruit:

  • Plechovku vylijeme do síta a propláchneme.

  • Rukama kusy plodů pořádně rozdrtíme.

  • Použijeme jednu cibuli nakrájenou nadrobno a osmahneme na oleji. 

  • Přidáme jackfruit, okořeníme a nebojte se podlévat olejem , smažíme pomalu a promícháváme. 

  • Nakonec dáme trochu smetany s trochou vody. Posypeme LSD a je hotovo.

Jak na zelí:

  • Zelí si nakrájíme na nám příjemné kousky.

  • Použijeme druhou cibuli, kterou nakrájíme najemno a osmahneme na oleji.

  • Přidáme zelí, osolíme a opepříme.

  • Zalijeme vodou a necháme chvíli vařit pod poklicí.

  • Můžeme případně přidat vodu z rýže, nebo jen část, záleží kolik je třeba vody do zelí a kolik jí máme navíc v uvařené rýži.

  • Nakonec posypeme LSD.

Dobrou chuť!