Jackies chilli con jackfruit
David a Zuzka Šmídmajerovi

David a Zuzka Šmídmajerovi

@smidmajerovi_vegani

Jsme veganská rodina a před rokem jsme se rozhodli sdílet naše improvizace v kuchyni na Instagramu.

Vařím hlavně já, Zuzka. David říká, že se naučil vařit až s veganstvím a to je vyučený kuchař/číšník.

Píšeme svou kuchařku, která snad na jaře spatří svět jako tištěná kniha. Na sociálních sítích sdílíme i naší životní cestu a věříme, že tak inspirujeme mnoho lidí. Sledujte ji také na @smidmajerovi_vegani.

Ingredience:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g.
  • Plechovku červených fazolí, plechovku bílých fazolí v rajčatové omáčce, malou plechovku kukuřice, koření – česnek, paprika, majoránka, sůl a volitelně chilli, LSD na dosmažený jackfruit, cibuli, chili.

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme, přidáme slitý jackfruit a vařečkou jej můžeme trochu nakouskovat. 

  • V téhle fázi by se hodila i nakrájená chilli paprička.

  • Okořeníme a smažíme pomalu do zlatova, případně přidáme olej.

  • Když je jackfruit hotový, přidáme obě plechovky fazolí i s nálevy a kukuřici.

  • A je hotovo.

Dobrou chuť!