Cizrnový jackfruit guláš
David a Zuzka Šmídmajerovi

David a Zuzka Šmídmajerovi

@smidmajerovi_vegani

Jsme veganská rodina a před rokem jsme se rozhodli sdílet naše improvizace v kuchyni na Instagramu.

Vařím hlavně já, Zuzka. David říká, že se naučil vařit až s veganstvím a to je vyučený kuchař/číšník.

Píšeme svou kuchařku, která snad na jaře spatří svět jako tištěná kniha. Na sociálních sítích sdílíme i naší životní cestu a věříme, že tak inspirujeme mnoho lidí. Sledujte ji také na @smidmajerovi_vegani.

Ingredience:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, lžíce gulášového koření, půl Ižičky majoránky, půl Ižičky mahá koření od Hrašky, sůl, 2 plechovky cizrny s nálevem, plechovku krájených rajčat, 1,5 I vody, 4 lžíce cizrnové mouky, 3 lžíce hrubé mouky, trochu smetany, cibuli a olej.

Postup:

  • Cibuli nakrájenou najemno osmahneme na oleji a vylijeme celou plechovku Jackies, vařečkou můžeme některé kousky zmenšit, ale stejně se pak rozpadnou.
  • Okořeníme a necháme chvíli povařit (tak 5-10min).
  • Přidáme cizrnu, rajčata a zalijeme vodou.
  • Necháme dojít k varu a namíchané si zahuštění z muk se smetanou (můžete použít asi 5 lžic hrubé mouky, když nemáte cizrnovou).
  • Do zahuštění přidáme vždy naběračku připravovaného jídla a zamíchám v mističce, sníží se tak riziko hrudek.
  • Rozmícháme a povaříme aspoň 10 minut.

Dobrou chuť!