SLOŽENÍ:

  • 2 plechovky Jacky F mladý jackfruit 400 g.
  • 300 g čerstvých hub
  • 1 sklenice chřestových špiček
  • 100 g mraženého hrášku
  • 1 cibule
  • 3 lžíce másla nebo margarínu
  • 4 lžíce mouky
  • 125 ml bílého vína
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, muškátový oříšek podle potřeby
  • (veganská) smetana podle potřeby
  • Příloha brambory nebo rýže

PŘÍPRAVA:

  • Jackfruit osušte, opláchněte pod studenou vodou a nakrájejte na kousky.
  • Chřest osušte a nakrájejte na kousky dlouhé asi 2 cm.
  • Nakrájejte cibuli na kostičky a žampiony na plátky.
  • Rozpusťte 3 lžíce másla a osmažte na něm jackfruit na středním plameni za občasného míchání.
  • Mírně snižte teplotu, přidejte cibuli a houby a orestujte je.
  • Přidejte mouku, zalijte bílým vínem a přilijte zeleninový vývar. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Za občasného míchání povařte alespoň 20 minut doměkka.
  • Přisypte chřest a hrášek a nechte ještě 10 minut dusit.
  • Nakonec zjemněte smetanou a znovu dochuťte.

Dobrou chuť!