Jackfruit guláš
Michaela Kombrzová

Michaela Kombrzová

@cojivegan

Ahoj, jmenuju se Míša a nejlepší relax je pro mě vaření. Největší odměnou pak je, když lidem chutná :-).

Bezmase se stravuji zhruba 6 let a ve volném čase se snažím inspirovat lidi v soucitném způsobu života na svém profilu @cojivegan.

Ingredience:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, 1 velká cibule, slunečnicový olej, voda, jíška,
  • koření: sladká paprika, gulášové koření, česnek, kmín, sůl, kajenský pepř
  • příloha: houskový knedlík

Postup:

  • Nejprve jackfruit zceďte a důkladně opláchněte od nálevu. Po okapání ho nakrájejte na menší kousky a ty lehce orestujte zvlášť na pánvi.

  • Mezitím si v menším hrnci orestujte na oleji nakrájenou cibuli. Až cibule začne hnědnout, přidejte lžičku sladké papriky a hned na to vodu, zhruba 500-600 ml, podle toho, kolik guláše chcete. 

  • Do hrnce pak přidejte všechno koření. Jakmile se voda začne vařit, zahustěte guláš jíškou.

  • Jíšku nechte provařit 10 min za pravidelného míchání, nakonec jen přidejte naše „maso“ – jackfruit a je hotovo.

  • Guláš můžete podávat s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo chlebem.

Dobrou chuť!