Igredience:
- cca 9 porcí | 20 minut + vaření
- 1 plechovka Mladého Jacky F., 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, 2 plechovky sekaných rajčat, lžíce italských bylinek, 250 g vařené cizrny, 250 g vařených červených fazolí, půl hrníčku červené čočky, sůl, cca 0,5 l vody
Při servírování:
- čerstvý koriandr, chilli vločky, kokosový jogurt, čerstvé avokádo, konopná semínka
Postup:
-
Do velkého hrnce si dejte olej a na něm osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli. Když cibule začne chytat zlatavou barvu, přidejte kostičky mrkve a vše ještě chvilku restujte.
-
Dále propláchnutý mladý jackfruit a sekaná rajčata.
-
Vše zasypejte italskými bylinkami a přidejte vařenou cizrnu. Osolte, zalijte vodou a nechte vařit, dokud není mrkev a jackfruit měkký, to je cca 30 minut.
-
Na konec vaření přidejte do polévky vařené fazole a dobře propláchnutou červenou čočku. Nechte na horké plotně dojít. Červené čočce bude trvat přibližně 10 minut, na změknutí.
-
Nakonec polévku ještě dosolte podle chuti a případně přidejte trochu vody, záleží jakou hustotu polévky preferujete.
-
Hotovou polévku s jackfruit můžete ihned servírovat. Skvělá je jen tak a nebo si ji můžete ještě doladit. Když přidáte lžíci kokosového jogurtu, nakrájené avokádo na plátky, čerstvý koriandr, konopná semínka a pár vloček pikantního chilli, polévka dostane úplně jiný rozměr.