Jackfruit luštěninová polévka
Anna Růžičková

Anna Růžičková

@livewithanny.cz

Miluju vaření, focení a natáčení zdravých receptů.

Na mém blogu a YouTube kanále najdeš spousty inspirace ke zdravému vaření.

Aktuálně jsem propadla plánování jídla na celý týden dopředu. 

Igredience:

  • cca 9 porcí | 20 minut + vaření
  • 1 plechovka Mladého Jacky F., 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, 2 plechovky sekaných rajčat, lžíce italských bylinek, 250 g vařené cizrny, 250 g vařených červených fazolí, půl hrníčku červené čočky, sůl, cca 0,5 l vody

Při servírování:

  • čerstvý koriandr, chilli vločky, kokosový jogurt, čerstvé avokádo, konopná semínka

Postup:

  • Do velkého hrnce si dejte olej a na něm osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli. Když cibule začne chytat zlatavou barvu, přidejte kostičky mrkve a vše ještě chvilku restujte. 

  • Dále propláchnutý mladý jackfruit a sekaná rajčata. 

  • Vše zasypejte italskými bylinkami a přidejte vařenou cizrnu. Osolte, zalijte vodou a nechte vařit, dokud není mrkev a jackfruit měkký, to je cca 30 minut. 

  • Na konec vaření přidejte do polévky vařené fazole a dobře propláchnutou červenou čočku. Nechte na horké plotně dojít. Červené čočce bude trvat přibližně 10 minut, na změknutí.

  • Nakonec polévku ještě dosolte podle chuti a případně přidejte trochu vody, záleží jakou hustotu polévky preferujete.

  • Hotovou polévku s jackfruit můžete ihned servírovat. Skvělá je jen tak a nebo si ji můžete ještě doladit. Když přidáte lžíci kokosového jogurtu, nakrájené avokádo na plátky, čerstvý koriandr, konopná semínka a pár vloček pikantního chilli, polévka dostane úplně jiný rozměr.

Máte hotovo. Stačí už jen vše naservírovat. A sníst!

Dobrou chuť!