Jackfruit na smetaně
David a Zuzka Šmídmajerovi

David a Zuzka Šmídmajerovi

@smidmajerovi_vegani

Jsme veganská rodina a před rokem jsme se rozhodli sdílet naše improvizace v kuchyni na Instagramu.

Vařím hlavně já, Zuzka. David říká, že se naučil vařit až s veganstvím a to je vyučený kuchař/číšník.

Píšeme svou kuchařku, která snad na jaře spatří svět jako tištěná kniha. Na sociálních sítích sdílíme i naší životní cestu a věříme, že tak inspirujeme mnoho lidí. Sledujte ji také na @smidmajerovi_vegani.

Ingredience:

Postup:

  • Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji.
  • Nálev z Jackfruitu slijeme do skleničky a kousky hodíme na cibulku, jemně osolíme.
  • Vařečkou je rozmačkáme a smažíme na středním stupni do zlatova (hodně promícháváme).
  • Zalijeme smetanou, kterou necháme mírně ohřát a hned přidáme sójakrém a teď přichází na řadu důkladné míchání metlou.
  • Během míchání nalijeme do omáčky i nálev z Jackfruitu, který je slaný a jemně kyselý, takže dodá tu skvělou chuť.

Dobrou chuť!