Jackfruit vegan pizza
Lenka

Lenka

@avokadonatoustu

Je mi 23 let a pracuji jako asistent pedagoga. Od svých 17 let jsem vegetarián a teď již přes 2 roky vegan.

Moje stránka @avokadonatoustu na instagramu je pro mě způsob, jakým můžu veganství přiblížit ostatním lidem a ukázat jim, že vegani nejí jen salát. Naopak musím říct, že od té doby, co jsem vegan, je moje strava daleko pestřejší než dříve. 

Ingredience:

  • Náplň: 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, 70 ml rajčatovoého protlaku, 100 g strouhaného vegan sýra, 1/2 menší červené cibule, 1/3 zelené papriky, 2 lžíce kukuřice z plechovky, sušený česnek, Oregano, bazalka, gyros, čili, sójová omáčka, bylinková sůl.
  • Těsto: 250 g hladké mouky, 150 ml vlažné vody, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička sušeného droždí

Postup:

  • Smícháme mouku, sůl, cukr a droždí. Přilijeme olej a postupně přidáváme vodu. Zaděláme těsto, které necháme kynout v teple cca 40 minut.
  • Jackfruit vysypeme z plechovky, propláchneme vodou, pečlivě osušíme a dáme do misky.
  • Jackfruit roztrháme na kousky, přidáme bylinkovou sůl, koření na gyros, česnek, čili, sójovou omáčku dle chuti, promícháme a lehce osmahneme na pánvi.
  • Nakrájíme si cibuli a papriku, rozmícháme si rajčatový protlak s orgánem, bazalkou, česnekem a trochou čili.
  • Vyválíme si těsto na pizzu a předehřejeme troubu na cca 200°C.
  • Těsto pomažeme protlakem, posypeme 1/2 sýru, přidáme jackfruit, cibuli, papriku, kukuřici, zbytek sýru a pečeme cca 15 minut.

Dobrou chuť!