JACKFRUIT s pečenými brambory a zeleninovou směsí
David a Zuzka Šmídmajerovi

David a Zuzka Šmídmajerovi

@smidmajerovi_vegani

Jsme veganská rodina a před rokem jsme se rozhodli sdílet naše improvizace v kuchyni na Instagramu.

Vařím hlavně já, Zuzka. David říká, že se naučil vařit až s veganstvím a to je vyučený kuchař/číšník.

Píšeme svou kuchařku, která snad na jaře spatří svět jako tištěná kniha. Na sociálních sítích sdílíme i naší životní cestu a věříme, že tak inspirujeme mnoho lidí. Sledujte ji také na @smidmajerovi_vegani.

Ingredience:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, 2x cibuli a olej, papriku a dvě rajčata, rostlinné máslo (například VEGAN RAMA), koření na Jackfruit : lahůdkové sušené droždí, česnek, směs na gyros, papriku a sůl, koření na směs: lahůdkové sušené droždí, grilovací byliny od Grešíka a sůl, rostlinné mléko a vodu, plechovku červených fazolí.

Postup pro jackfruit:

  • Plechovku vylijeme do sítka, propláchneme a zároveň rukou rozdrtíme na kousky.

  • Cibuli nakrájenou najemno osmahneme na oleji.

  • Jackfruit dáme smažit na cibulku a okořeníme(víc oleje).

  • Pomalu opékáme a podleváme po troškách mlékem (nebo smetanou) a nakonec. Přidáme tenký plátek másla a necháme rozpustit.

Postup pro zeleninovou směs:

  • Zeleninu pokrájíme a hodíme na cibulku, okořeníme a zalijeme troškou mléka a vody, aby se uvařila.
  • Nakonec přidáme máslo, fazole a poprášíme lahůdkovým droždím.
  • Brambory pečeme v troubě ve slupce, potřené olejem s grilováním kořením, na 200°C a sledujeme až se vytvoří kůrka cca 17min na hrokovzdušný program.

Dobrou chuť!