Jackfruit v arašídové omáčce
Michaela Ryglová

Michaela Ryglová

@fitnessrecepty

Jmenuji se Michaela Ryglová, živím se jako výživová poradkyně a věnuji se svému projektu Fitness recepty.

Mojí velkou vášní se stalo vaření i pečení, vydala jsem již dvě kuchařky plné zdravých receptů a ve svém volném čase se snažím vzdělávat v oblasti zdravé výživy.

Budu ráda, když vás moje recepty inspirují a společně si něco dobrého uvaříme :).

Ingredience:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g
  • 110 g arašídového másla, 1 lžíce ghí, 1 lžíce čekankového sirupu, ½ plechovky kokosového mléka, 1 lžíce sójové omáčky, 3 menší stroužky česneku, hrst nasekaných arašídů, zelená petrželka, sůl a pepř

Postup:

  • Nejprve si plechovku jackfruitu propláchneme v čisté vodě a necháme okapat. Osolíme a opepříme.
  • V připravené míse si připravíme arašídovou omáčku. Smícháme si arašídové máslo společně s čekankovým sirupem, kokosovým mlékem, sójovou omáčkou a prolisovaným česnekem.
  • Na lžíci ghí restujeme jackfruit cca 5 minut. Poté přidáme arašídovou omáčku a za stálého míchání opékáme dalších 7-10 minut. 
  • Podáváme s rýží, zelenou petrželkou a s nasekanými kousky arašídů.

Dobrou chuť!