Jackfruit v krémovém Mac and Cheese
Eliška Lossmannová

Eliška Lossmannová

@_elliska

Jsem milovnice zdravé, rostlinné stravy.

 

Moc ráda v kuchyni experimentuju
s novými kombinacemi a chutěmi a vždy se i ráda vyřádím za foťákem.

 

Do svého koníčku aka práce vkládám kus sebe a vše dělám s největší láskou a 200% nasazením.

 

Více mých receptů a informací o mě můžete najít na instagramu @_elliska.

Ingredience:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g135 g květáku, 70 g mrkve, ½ červené cibule, 1 stroužek česneku, 350 ml vody, 2 pl lahůdkového droždí, 10 g kešu ořechů, sůl, pepř, špetka kurkumy, 100 g těstovin.

Postup pro jackfruit:

  • Těstoviny uvaříme do měkka.

  • Jackfruit propláchneme a nalámeme na střední kousky.

  • Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kusy, květák omyjeme a nakrájíme, česnek a cibuli oloupeme.

  • Nakrájenou mrkev, květák, celý stroužek česneku a celou polovinu cibule dáme vařit do lehce osolené vody do měkka.

  • Zeleninu scedíme, necháme ji vychladnout a rozmixujeme ji spolu s lahůdkovým droždím a kešu ořechy do hladkého krému.

  • Krém ohřejeme na pánvičce spolu s jackfruitem, ochutíme ho pepřem solí, špetkou kurkumy.

  • Nakonec vmícháme uvařené těstoviny.

Dobrou chuť!