Jackfruit v těstíčku s jogurtovým dipem
Eliška Lossmannová

Eliška Lossmannová

@_elliska

Jsem milovnice zdravé, rostlinné stravy.

 

Moc ráda v kuchyni experimentuju
s novými kombinacemi a chutěmi a vždy se i ráda vyřádím za foťákem.

 

Do svého koníčku aka práce vkládám kus sebe a vše dělám s největší láskou a 200% nasazením.

 

Více mých receptů a informací o mě můžete najít na instagramu @_elliska.

Ingredience:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g20 g lahůdkového droždí, 15 g tahini, 1 čl kukuřičného škrobu, 1 pl sójové omáčky, 1⁄2 čl papriky, 1⁄2 čl kurkumy, 1⁄2 čl sušené cibule, 1⁄2 čl sušeného česneku, sůl, pepř, voda dle potřeby (cca 40 ml)
  • Jogurtový dip – 60g sojového jogurtu, 1 čl hořčice, bylinková sůl, pepř, medvědí česnek

Postup pro jackfruit:

  • Všechny ingredience na těstíčko smícháme v misce.
  • Do těstíčka vmícháme celé kousky jackfruit a pořádně ho v něm obalíme.
  • Obalený jackfruit rozložíme na plech s papírem na pečení a dáme ho péct při 200°C / 25-35 minut do hněda.
  • Jackfruit podáváme s jogurtovým dipem.

Dobrou chuť!