SLOŽENÍ:

  • 1 sklenice Jacky F mladý jackfruit 400 g
  • 300 g čerstvého ananasu
  • 2 červené cibule
  • 680 g organické rajčatové polpy
  • 1 sklenice/plechovka bílých fazolí
  • 2 lžíce sušeného oregana
  • 6-8 tortil

PŘÍPRAVA:

  • Jackfruit ze sklenice vložte do síta, krátce propláchněte tekoucí vodou a nechte okapat. Totéž proveďte s bílými fazolemi.
  • Cibuli rozpulte, nakrájejte na tenká půlkolečka a osmažte ji na nepřilnavé pánvi na troše oleje, dokud lehce nezhnědne. Mezitím nakrájejte ananas na malé kousky.
  • Jakmile cibule lehce zhnědne, přidejte jackfruit a smažte asi 2 minuty. Míchejte, aby se nic nepřipálilo.
  • Poté přidejte rajčatovou polpu a asi 100 ml vody nebo zeleninového vývaru. Přidejte sušené oregano, promíchejte a poté vařte se zavřenou pokličkou na mírném ohni asi 15 minut.
  • Poté přidejte fazole a kousky ananasu a přilijte dalších 100-150 ml vody nebo zeleninového vývaru. Vařte dalších 5 až 10 minut. Kousky jackfruitu by se nyní měly dát snadno rozdělit vidličkou (jako vepřové maso). Dochuťte solí, pepřem a dalším kořením podle vlastního výběru.
  • Poté tortily krátce ohřejte z každé strany na jiné pánvi po dobu 20 sekund. Do změknutí aby se daly dobře balit a drželi pohromadě.
  • Náplň naberte vidličkou, aby v ní nebylo příliš mnoho tekutiny. Vložte do tortily a zarolujte. V létě je nejlepší přílohou křupavý hlávkový salát.

Dobrou chuť!