Ingredience:
- 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g, 1 cibule, ½ balení mraženého listového špenátu, 200g rostlinné kokosové smetany , lahůdkové sušené droždí , ½ kostku zeleninového bujonu, quinoa nebo jiná příloha.
-
Marináda: 1 červená cibule (i žlutá), 4 PL arašídového domácího másla , 3 – 4 PL sojové omáčky, 1 – 2 ČL uzené papriky, 2 ČL římského kmínu, 1PL datlového sirupu , 2 ČL oleje, ½ kostku zeleninového bujonu , 1 ČL rýžového octa (na dochucení, ale není to nutné), voda na zředění.
Postup:
-
Ze všeho nejdříve si dáme vařit přílohu, tak jak jsme zvyklí.
-
Ve větší míse smícháme všechny přísady na marinádu.
-
Jackfruit slijeme a propláchneme.
-
Na pánvi si osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, ke které přidáme natrhaný jackies a zalijeme marinádou. promícháme a zlehka můžeme podlít vodou (s bujonem), aby se nám vytvořila omáčka.
-
Pod pokličkou necháme krátce probublat, aby se chutě spojily.
-
Ve druhé pánvi si připravíme špenát, který dáme na osmaženou cibulku, zalijeme trochou vody a necháme pod poličkou povolit.
-
Poté přidáme smetanu a zeleninový bujon. Zamícháme a zahustíme lahůdkovým droždím.
-
Jackfruit podáváme se špenátem a zvolenou přílohou.
-
Jídlo si můžete dochutit čerstvým chilli. Kdo má rád, může dozdobit čerstvým koriandrem.