Peanut butter quinoa jackfruit
Veronika Krajčovičová

Veronika Krajčovičová

@vedoma.veganka

Přes 7 let veganství mě zavedlo na cestu vědomého rostlinného stravování, miluji tu rozmanitost a pestrost, kterou velmi ráda předávám dál.
V současnosti píšu rostlinnou kuchařku.
Kromě výživy se věnuji i laktačnímu poradenství a zakázkové tvorbě (šití, pletení), malování hennou, výrobě korejského kimchi a kváskového chleba.
Více mých receptů a informací najdete na mém IG @vedoma.veganka.

Ingredience:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g1 cibule, ½ balení mraženého listového špenátu, 200g rostlinné kokosové smetany , lahůdkové sušené droždí , ½ kostku zeleninového bujonu, quinoa nebo jiná příloha.
  • Marináda: 1 červená cibule (i žlutá), 4 PL arašídového domácího másla , 3 – 4 PL sojové omáčky, 1 – 2 ČL uzené papriky, 2 ČL římského kmínu, 1PL datlového sirupu , 2 ČL oleje, ½ kostku zeleninového bujonu , 1 ČL rýžového octa (na dochucení, ale není to nutné), voda na zředění.

Postup:

  • Ze všeho nejdříve si dáme vařit přílohu, tak jak jsme zvyklí.

  • Ve větší míse smícháme všechny přísady na marinádu.

  • Jackfruit slijeme a propláchneme.

  • Na pánvi si osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, ke které přidáme natrhaný jackies a zalijeme marinádou. promícháme a zlehka můžeme podlít vodou (s bujonem), aby se nám vytvořila omáčka.

  • Pod pokličkou necháme krátce probublat, aby se chutě spojily.

  • Ve druhé pánvi si připravíme špenát, který dáme na osmaženou cibulku, zalijeme trochou vody a necháme pod poličkou povolit.

  • Poté přidáme smetanu a  zeleninový bujon. Zamícháme a zahustíme lahůdkovým droždím.

  • Jackfruit podáváme se špenátem a zvolenou přílohou.

  • Jídlo si můžete dochutit čerstvým chilli. Kdo má rád, může dozdobit čerstvým koriandrem.

Dobrou chuť!