SLOŽENÍ:
Marinovaný jackfruit
- 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g
- 2 polévkové lžíce chilly pasty
- 2 lžíce meruňkového džemu nebo javorového sirupu
- 1 polévková lžíce mleté uzené papriky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
Marinované sladké brambory
- 1 sladká brambora
- 1 neošetřený citron (šťáva a kůra)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička meruňkového džemu nebo javorového sirupu
- 1/2 lžičky soli
Zelenina v troubě
- 1 malá dýně Hokaido
- 2 brambory
- 1 červená cibule
- 1 červená řepa
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- Čerstvá petržel
- Dip podle vlastního výběru, např. veganský crème fraîche nebo tzatziky
PŘÍPRAVA:
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Jackfruit nechte okapat a vložte ho do mísy. Stroužek česneku oloupejte, nastrouhejte najemno a přidejte k jackfruitu spolu s ostatními ingrediencemi marinády. Dobře promíchejte a dejte stranou.
- Sladké brambory nakrájejte na plátky silné asi 1 cm a smíchejte je s nastrouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, olivovým olejem, marmeládou a solí.
- Oloupejte červenou cibuli a stroužky česneku a cibuli rozčtvrťte.
- Dýni také rozčtvrťte a vyjměte z ní semínka. Nakrájejte je na úzké proužky.
- Brambory a červenou řepu také nakrájejte na proužky. Červenou řepu nakrájejte o něco menší než ostatní zeleninu, peče se nejdéle.
- Plech na pečení potřete 1 lžící olivového oleje a rozložte na něj marinované chlebovníky. Plátky sladkých brambor vyjměte z marinády a položte je k jackfruitu. Zbytky marinády nevylévejte.
- Dýni, brambory, červenou řepu, cibuli a celé stroužky česneku rozložte na plech a zalijte je marinádou.
- Pečte přibližně 30 minut v předehřáté troubě.
- Zeleninu a jackfruit na talíři a ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou.