SLOŽENÍ:

Marinovaný jackfruit

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g
  • 2 polévkové lžíce chilly pasty
  • 2 lžíce meruňkového džemu nebo javorového sirupu
  • 1 polévková lžíce mleté uzené papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli

Marinované sladké brambory

  • 1 sladká brambora
  • 1 neošetřený citron (šťáva a kůra)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička meruňkového džemu nebo javorového sirupu
  • 1/2 lžičky soli

Zelenina v troubě

  • 1 malá dýně Hokaido
  • 2 brambory
  • 1 červená cibule
  • 1 červená řepa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Čerstvá petržel
  • Dip podle vlastního výběru, např. veganský crème fraîche nebo tzatziky

PŘÍPRAVA:

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Jackfruit nechte okapat a vložte ho do mísy. Stroužek česneku oloupejte, nastrouhejte najemno a přidejte k jackfruitu spolu s ostatními ingrediencemi marinády. Dobře promíchejte a dejte stranou.
  • Sladké brambory nakrájejte na plátky silné asi 1 cm a smíchejte je s nastrouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, olivovým olejem, marmeládou a solí.
  • Oloupejte červenou cibuli a stroužky česneku a cibuli rozčtvrťte.
  • Dýni také rozčtvrťte a vyjměte z ní semínka. Nakrájejte je na úzké proužky.
  • Brambory a červenou řepu také nakrájejte na proužky. Červenou řepu nakrájejte o něco menší než ostatní zeleninu, peče se nejdéle.
  • Plech na pečení potřete 1 lžící olivového oleje a rozložte na něj marinované chlebovníky. Plátky sladkých brambor vyjměte z marinády a položte je k jackfruitu. Zbytky marinády nevylévejte.
  • Dýni, brambory, červenou řepu, cibuli a celé stroužky česneku rozložte na plech a zalijte je marinádou.
  • Pečte přibližně 30 minut v předehřáté troubě.
  • Zeleninu a jackfruit na talíři a ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť!