Recept je na 3 až 4 porce a poslala nám ho Elen Salákové. Děkujeme!

Suroviny

  • 250 g JACKY F. uzeného jackfruitu
  • 4 lžíce veganské majonézy
  • 1 červená cibule
  • 1/2 citronu
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1-2 stroužky česneku
  • 2 lžičky papriky
  • 1/4 listu nori, jemně nasekaného (volitelně)
  • Toastový chleba
  • Zelenina (rajčata, kyselé okurky, salát, kopr)

Postup:

  • Cibuli nakrájejte na drobno. Vymačkejte polovinu citronu. Nori list najemno nasekejte.
  • Uzený jackfruit nasekejte nadrobno a smíchejte v misce s cibulí, citrónovou šťávou, nori řasou, hořčicí, veganskou majonézou a kořením . Veganskou „rybí pomazánku“ dejte stranou a nechejte odstát.
  • Mezitím omyjte a natrhejte salát. Rajčata nakrájejte na plátky a kyselé okurky rozpulte. Kopr nasekejte nahrubo.
  • Tousty opečte v topinkovači nebo na pánvi. Poté potřete veganskou „rybí pomazánkou“. Navrch dejte kopr, rajče a okurky. Veganský sandwich s  „rybí pomazánkou“ z uzeného jackfruitu je hotový – dobrou chuť!

Dobrou chuť!