Recept je na 3 až 4 porce a poslala nám ho Elen Salákové. Děkujeme!
Suroviny
- 250 g JACKY F. uzeného jackfruitu
- 4 lžíce veganské majonézy
- 1 červená cibule
- 1/2 citronu
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1-2 stroužky česneku
- 2 lžičky papriky
- 1/4 listu nori, jemně nasekaného (volitelně)
- Toastový chleba
- Zelenina (rajčata, kyselé okurky, salát, kopr)
Postup:
- Cibuli nakrájejte na drobno. Vymačkejte polovinu citronu. Nori list najemno nasekejte.
- Uzený jackfruit nasekejte nadrobno a smíchejte v misce s cibulí, citrónovou šťávou, nori řasou, hořčicí, veganskou majonézou a kořením . Veganskou „rybí pomazánku“ dejte stranou a nechejte odstát.
- Mezitím omyjte a natrhejte salát. Rajčata nakrájejte na plátky a kyselé okurky rozpulte. Kopr nasekejte nahrubo.
- Tousty opečte v topinkovači nebo na pánvi. Poté potřete veganskou „rybí pomazánkou“. Navrch dejte kopr, rajče a okurky. Veganský sandwich s „rybí pomazánkou“ z uzeného jackfruitu je hotový – dobrou chuť!