Slaný závin s jackfruitem
Irenka

Irenka

Jmenuji se Irenka, jsem studentka fyziky a momentálně pracuji ve vědě. Vegansky se stravuji už více jak 5 let.

Igredience:

  • cca 1,5 konzervy Mladého Jacky F., 1 stroužek česneku, 1 menší bílá cibule, listové těsto, strouhaný veganský sýr, kečup, sójová omáčka, řepkový olej, koření paprika, lahůdkové droždí, sezamová semínka, rostlinné mléko

Postup:

  • Na pánvi dáme rozehřát lžíci oleje. Nakrájíme najemno česnek a cibuli. Jednotlivé kousky jackfruitu natrháme, pořádně propláchneme vodou a následně z natrhaného jackfruitu vyždímáme přebytečnou vodu.
  • Na pánev dáme najemno nakrájený česnek a cibuli a smažíme dokud cibule zesklovatí. Poté přidáme jackfruit. Natrhaný jackfruit dáme smažit na pánev a dochutíme sójovou omáčkou, lžičkou papriky a lžící lahůdkového droždí. Jackfruit smažíme cca 5-7 minut do změknutí.
  • Vyválíme listové těsto na tenký plát. Listové těsto potřeme kečupem, poklademe veganským strouhaným sýrem, připravenou směsí jackfruitu a znovu posypeme veganský sýrem. Závin zabalíme, potřeme směsí rostlinného mléka a koření, posypeme sezamovými semínky a dáme péct do trouby na 180° po dobu cca 30 minut.

Máte hotovo. Stačí už jen vše naservírovat. A sníst!

Dobrou chuť!