Smažená rýže s jackfruitem

Recept je na 3 až 4 porce a poslala nám ho Šárka Dvořáčková. Děkujeme!

Ingredience

Marinovaný jackfruit

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 4 stroužky česneku
  • kousek zázvoru (cca velikosti palce)
  • ¼ až ½ lžičky mletého chilli
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  • Česnek očistíme a nadrtíme najemno, zázvor oloupeme a nastrouháme.
  • Propláchnuté kousky jackfruitu naložíme na jednu až dvě hodiny do oleje, omáčky, česneku, zázvoru a přichystaného koření.
  • Rýži propláchneme a uvaříme.
  • Cibuli očistíme a nakrájíme najemno, mrkev oloupeme a nastrouháme.
  • V pánvi rozpálíme lžíci oleje. Následně do ní rozklepneme dvě vejce, která míchaná přendáme do misky či talířku.
  • Přidáme zbytek oleje. Do pánve vložíme zeleninu, ochutíme špetkou soli a restujeme, dokud cibule nezesklovatí.
  • Přidáme naložený jackfruit a opékáme dalších 5 minut.
  • Přidáme uvařenou rýži, vejce a smícháme tyto ingredience se zbytkem obsahu pánve. Servírujeme čerstvé s kapkou citronu nebo bylinkami dle vlastního výběru.

Kompozice

  • 250 g bílé rýže
  • 3 lžíce oleje
  • 1 střední cibule
  • 2 střední mrkve
  • 2 větší vejce
  • špetka soli

Náš tip

Doplňte smaženou rýži o svou oblíbenou zeleninu či houby. Podávejte s čerstvým koriandrem, jarní cibulkou, omáčkou Sriracha nebo sezamovými semínky.

Dobrou chuť!