Vegan jackfruit tacos
Iva Kocová

Iva Kocová

@ivka_veggierecipes

Mojim cieľom a snahou je vám pravidelne prinášať krásne a obohacujúce recepty, aby ste sa mohli inšpirovať.

Milujem kvalitné jedlo. Veľmi rada tvorím a fotím.

Mojou najväčšou radosťou je
na 120% vykonaná práca
a pozitívny feedback na moje recepty, ktoré nájdete na @ivka_veggierecipes.

Ingredience:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g
  • 2 lžíce olivového nebo rostlinného oleje
  • 1 velká červená cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku (rozdrcené)
  • 2 lžičky mleté červené papriky (pálivé)
  • omáčka na grilování (v případě potřeby přidejte několik lžic)
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce limetkové/citronové šťávy
  • 1 lžička mletého kmínu

Podávame:

  • čerstvý koriandr
  • cherry rajčata
  • červené zelí (nakrájené na proužky)
  • feferonky – zelené, červené
  • mix salátů
  • tortilla wrapy
  • dresink (neslazený kokosový jogurt, drcený stroužek česneku, sůl, pepř)

Postup:

  • Nejprve jackfruit sceďte a opláchněte. Poté odstraníme/vyždímáme přebytečnou vodu a jemně ji rukama natrháme.

  • Na velké pánvi rozehřejte olej. Cibuli smažte asi 3 minuty a přidejte česnek, který smažte ještě asi 1 minutu.

  • Přidejte jackfruit a na středním plameni ho asi 2 minuty restujte. Poté přidejte omáčku BBQ, papriku, kmín, javorový sirup a limetkovou šťávu.

  • Dobře promíchejte a vařte 5-10 minut.

  • Mezitím připravte dresink. Zeleninový jogurt smíchejte s česnekem a dochuťte solí a pepřem.

  • Připravte tortilly. Naplňte je salátem, rajčaty, červeným zelím, rozdrobeným jackfruitem, posypte feferonkami, koriandrem nebo dresinkem.

Dobrou chuť!