Vegan jackfruit tortilla wrap
Michaela Kombrzová

Michaela Kombrzová

@cojivegan

Ahoj, jmenuju se Míša a nejlepší relax je pro mě vaření. Největší odměnou pak je, když lidem chutná :-).

Bezmase se stravuji zhruba 6 let a ve volném čase se snažím inspirovat lidi v soucitném způsobu života na svém profilu @cojivegan.

Ingredience:

Na marinádu:

  • Směs koření (gyros koření, sladká paprika, sůl, granulovaný česnek), 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžička bbq omáčky, 1 lžička čekankového sirupu či jiného sladidlo, 2 lžíce oleje.

 

Postup:

  • Nejprve jackfruit sceďte a opláchněte od nálevu. Z kousků následně vyždímejte přebytečnou vodu, kousky rozmačkejte na vlákna a nechte jackfruit marinovat pro ochucení. Já ho nechala marinovat přes noc v domácí marinádě, kterou popisuji výše.
  • Takto marinovaný jackfruit před servírováním zprudka orestujte na pánvi zhruba 5min za občasného míchání.
  • Připravte si tortilly a potřete je humusem, zejména po okrajích, díky čemuž půjde tortilla snáze zabalit.
  • Naplňte tortillu oblíbenou zeleninu, já zvolila rukolu, ledový salát a rajče.
  • Následně přidejte do tortilly orestovaný jackfruit a tortillu zabalte a zapečte na mírném plameni zhruba 1 minutu z každé strany. Já použila kontaktní gril, ale můžete ji zapéct i na pánvi.
  • Servírujte a vychutnávejte.

Dobrou chuť!