Cizrnové kari s jackfruitem
Lenka

Lenka

@avokadonatoustu

Je mi 23 let a pracuji jako asistent pedagoga. Od svých 17 let jsem vegetarián a teď již přes 2 roky vegan.

Moje stránka @avokadonatoustu na instagramu je pro mě způsob, jakým můžu veganství přiblížit ostatním lidem a ukázat jim, že vegani nejí jen salát. Naopak musím říct, že od té doby, co jsem vegan, je moje strava daleko pestřejší než dříve. 

Ingredience:

  • 1 plechovka Jacky F mladý jackfruit 400 g,  1 plechovka kokosového mléka, 1 plechovka cizrny, 1 červená paprika, hrst listového špenátu, půlka menšího pórku, 4 stroužky česneku, 3 lžičky žluté kari pasty, kari koření, sušený česnek, kurkuma, chilli kousky, sůl, pepř, uzená paprika, sójová omáčka

Postup:

  • Jackfruit propláchneme, osušíme, naložíme v olivovém oleji a našem oblíbeném koření (třeba gyros, sójová omáčka, sušený česnek) a necháme přes noc marinovat v lednici. 

  • Na pánev si dáme trochu olivového oleje, lehce osmahneme jackfruit, přidáme nakrájenou papriku, pórek a česnek.

  • Chvilku smažíme a pak přidáme cizrnu, kari pastu, kokosové mléko, přidáme výše zmíněné koření a necháme chvilku povařit.

  • Na závěr přidáme hrst čerstvého špenátu. Podáváme s rýži nebo s naanem.

Dobrou chuť!